The Big Return - deze namen keren terug voor 20 jaar Ha

terug naar alle stories
Gepubliceerd op 22/11/22

Zak af naar Gent voor een blij weerzien

Ha Concerts - voordien Handelsbeurs Concertzaal - is 20 jaar en dat wordt heel het seizoen gevierd. We nodigen grote namen uit die ook in 2002 er al bij waren. 

WIM WABBES (artistiek directeur): 'Kind aan huis zijn’ is een mooi gezegde. Ha Concerts heeft veel artiesten die ‘kind aan huis zijn’. Artiesten die hun – vaak grillig – parcours met een publiek konden delen. Vier artiesten die het openingsseizoen mee kleurden, staan 20 jaar later opnieuw op de affiche. De vier namen zijn exemplarisch voor de diversiteit binnen ons programma. Het zijn artiesten met een grote internationale weerklank, waarvan sommigen hun Europese carrière in Ha begonnen.

  • Ook Titi Robin had in 2002 reeds 9 platen op zijn actief. Hij bleef een welkome gast in Ha gedurende al die jaren, in diverse bezettingen, en presenteert nu een nieuw album met de Flamencozanger Sadnaa. 
  • Susana Baca was in 2002 reeds een heel respecteerde artieste. Ze presenteerde haar laatste album Lamento Negro waarmee ze een Grammy Award won. Ondertussen is Baca ook Minister van Cultuur van geweest wat een kleine onderbreking in haar muzikale carrière betekende. Maar nu staat ze er volledig terug. Haar meest recente album Palabras Urgentes wordt aanzien als een van haar beste platen.
  • Cristina Branco was net dertig geworden in 2002 en de poorten van Europa gingen nog maar net open. 
  • John Scofield had er toen al een half leven opzitten en speelde met een stevige band in Ha. Nu komt hij zijn eerste soloplaat ooit (komt uit op ECM) presenteren. Alsof het zolang moest duren alvorens de meester solo zijn stem wilde laten horen.

Titi Robin trio & Roberto Saadna

Mediterrane virtuoos ontmoet flamenco

20:15 Laatste tickets

Susana Baca: ‘Palabras Urgentes’

De moeder van de Afro-Peruaanse muziek

20:15 Tickets

Cristina Branco

Fado wereldster

20:15 Tickets

John Scofield solo

Levende gitaarlegende

19:00 Tickets

Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.