Gavin Bryars ⤳ two days to remember

terug naar alle stories
Gepubliceerd op 25/09/23

Hoog bezoek in Gent

In de donkerste maand van het jaar ontvangen we hoog bezoek in Gent. Twee dagen lang duiken we in het leven en werk van de iconische Britse componist en muzikant Gavin Bryars.

Hij staat voor altijd te boek voor baanbrekend en diep ontroerend werk als The Sinking of the Titanic (1969) en Jesus' Blood Never Failed Me Yet (1971) - waar ooit Tom Waits zijn stem aan leende. 

Om hem te eren in zijn 80ste levensjaar bundelen Ha Concerts, MSK en S.M.A.K. de krachten voor een drieledig programma. 

VR 15.12 om 20:00 - 1986 revisited - bij MSK

In de hemicyclus van het MSK werd in 1986 het Gavin Bryars Ensemble geboren. Tijdens het OFF OFF festival van het MSK en de voorloper van het S.M.A.K. speelde ze hun allereerste concert.  Zak af voor een re-enactment van die legendarische avond. Prachtige muziek in intieme kring, omringd door eeuwenoude kunstwerken en verhalen. 

In een deels nieuwe bezetting brengen ze stukken als My First Homage en Sub Rosa weer tot leven in het hart van het museum. 

MEER INFO

ZA 16.12 om 11:30 - Gavin Bryars in gesprek - bij MSK

In diezelfde hemicyclus heeft Klara-radiomaker en presentator Lies Steppe het met Bryars over zijn 80ste verjaardag, over zijn werk en leven, en over de plaats waar het voor zijn ensemble ooit allemaal begon.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN BIJ MSK

ZA 16.12 om 20:15 - Iconic works - bij Ha Concerts

Bryars verkent met zijn ensemble enkele van zijn meest iconische werken, en die komen in de verfijnde akoestiek van de concertzaal maximaal tot hun recht.

Van The Sinking of the Titanic, wat refereert aan de band die bleef spelen terwijl het schip ten onder ging, naar het naar de keel grijpende Jesus’ Blood Never Failed Me Yet en Epilogue from Wonderlawn, opgedragen aan Bryars' dochters Ziella and Orlanda.

Muzikaal gemeengoed gespeeld door the master himself. Een waar cadeau.

Meer info


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.