Ha Concerts vervoegt het netwerk Flanders Heritage Venues

terug naar alle stories
Gepubliceerd op 09/06/23

Duurzaam erfgoed voor internationale congressen

Na een grondige kwaliteitsaudit en selectieprocedure van Toerisme Vlaanderen is het eindelijk bekend: Ha Concerts vervoegt het Netwerk van Flanders Heritage Venues. 

Het netwerk bevat inspirerende en unieke eventlocaties die hun erfgoed kwalitatief en duurzaam kunnen openstellen voor congressen en events voor tal van internationale partners. Bij de selectie was ook de strategie ‘Reizen Naar Morgen’ van Toerisme Vlaanderen een belangrijk criterium.

 

Nu het congrestoerisme weer volop op gang gekomen is, zetten wij ook deze 12 nieuwe plekken internationaal op de kaart om het innovatief vermogen van Vlaanderen als congresbestemming te versterken.

Zuhal Demir - Vlaams minister van Toerisme

De 12 nieuwe Flanders Heritage Venues

In Gent

 • Ha Concerts: ooit Gildenhuis, dan Posthotel, maar ook vooral Handelbeurs, uiteindelijk wordt deze locatie een concertzaal in 2002. Seminaries, beurzen, congressen, concerten, theater- en filmvoorstellingen, muziekopnames, persconferenties, lezingen, recepties, workshops,... het kan allemaal bij Ha Concerts.
 • De Oude Vismijn: een unieke, historische venue (één van de oudste markten van Gent die zich oorspronkelijk op de Groentenmarkt bevond maar eind van de 17e eeuw op het Sint-Veerleplein haar nieuwe stek vond) met 4 aan mekaar gelinkte zalen in de Middeleeuwse binnenstad. Ingang tegenover het historische Gravensteen met uitzicht op de Leie, de Graslei en drie torens van Gent.
 • Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) is het oudste museum in België. De kern van de collectie gaat terug tot 1798 en het museum is sinds 1904 gehuisvest in het huidige monumentale gebouw. Het MSK is een gastvrije plek voor een breed en divers publiek, in een uniek architecturaal kader, waar beeldende kunst mensen duurzaam verbindt, waar bewondering en verwondering, reflectie en debat centraal staan.
 • De Zebrastraat is een bruisende plek. Je kan er wonen, cultuur beleven en evenementen organiseren. Ooit nog de plek van de dierentuin (tot in 1902) en met nog intacte typische toenmalige arbeiderswoningen (Charles Van Rysselberghe). Vandaag kun je bij Zebrastraat terecht voor al jouw vergaderingen, congressen, opleidingen, seminaries, ... of voor een event op maat.

In Brugge

 • Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge (BMCC) is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. Naast de indrukwekkende benedenverdieping met een oppervlakte van 4.500m² – perfect voor beurzen, grotere publieksevents en concerten – is er het congresgedeelte op de bovenverdiepingen.
 • Het Concertgebouw omschrijft zich best als ‘The perfect scene for your event’: state-of-the-art infrastructuur en unieke architectuur maken ook van deze venue een perfecte Flanders Heritage Venue. Door de link te maken met kunst en de eigen artistieke programmatie die tot over de landsgrenzen gekend is, krijgen congressen, meetings, seminaries, vergaderingen, bedrijfsevenementen of feesten net dat tikkeltje meer beleving en impact.

 • La Brugeoise: een unieke industriële event- en meeting locatie van begin 20ste eeuw waar de aanwezigen telkens vol verwondering binnenkomen, kunnen deelnemen aan binnen of buitenactiviteiten én meestal het event afsluiten met een slotfeest en culinaire beleving.

In Lier

 • De spiksplinternieuwe Constant. Deze oude stadsbrouwerij en voormalig Stadskantoor ’t Schaeckberd werd omgebouwd tot een prachtige uitvalsbasis voor regionale activiteiten en met de ideale infrastructuur voor meetings en congressen. Met deze high-end locatie zal Lier ongetwijfeld meer op de internationale kaart staan.

In Leuven

 • Erfgoedsite Abdij van Park staat garant voor een esthetische en zinnenprikkelende totaalbeleving. Deze prachtige locatie put inspiratie uit eeuwenoude tradities en connecteren in het hier en nu, en richt zich op een duurzame toekomst. Het motto hier: traditie in vernieuwing, vernieuwing in traditie. 

In Oostende 

 • De Grote Post biedt uitgebreide en professionele ondersteuning en faciliteiten aan voor MICE activiteiten, waaronder vergaderzalen, conferentieruimtes, evenementenruimtes en cateringfaciliteiten. In 2012 werd het voormalige P.T.T.-gebouw geopend als hét nieuwe cultuurbaken van de stad Oostende. Intussen is de Grote Post uitgegroeid tot een bruisende plek waar publiek, congresbezoeker en artiest elkaar ontmoeten.

In Antwerpen

 • Horta Grand Café: geopend in 2000 en gedecoreerd met de ijzeren spanten van het gesloopte Maison Du Peuple van de bekende Art Nouveau architect Victor Horta, in het bruisende hart van Antwerpen. Deze venue bestaat uit een modern Grand Café en een ontzagwekkende Art Nouveau Zaal. Gelegen tussen de theaterbuurt, de drukke Meir en de hippe Schuttershofstraat, is het de perfecte plek voor uw volgend event of congres.

In Kortrijk

 • Schouwburg Kortrijk wordt vanaf 2025 dé culturele hotspot van de stad Kortrijk en regio West-Vlaanderen. Het is een unieke locatie die het erfgoed van een Schouwburg van meer dan 100 jaar oud combineert met de faciliteiten van een modern, duurzaam en toegankelijk gebouw, klaar om de internationale meerwaarde zoekende congresganger een meer dan unieke ervaring te bezorgen.

Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.