Zoh Amba Bhakti / Takase+Sclavis+Bennink

Grootheden van de free jazz

Voorbij
Genummerde zitplaatsen - theater

19:15 Deuren
20:15 Zoh Amba Bhakti
21:30 Takase+Sclavis+Bennink
22:30 Einde
 


Voeg toe aan je favorieten

Takase+Sclavis+Bennink

Deze drie muziekiconen vinden elkaar voor het eerst als trio in januari '23 op het Jazzfestival Münster. Pianiste Aki Takase en rietblazer Louis Sclavis hebben al jaren een succesvol trio met enkele bekroonde opnames, zo ook Takase en drummer Han Bennink. Alle stijlen lopen uiteen, iedereen heeft zijn eigen idee en geschiedenis. Alles komt tot uiting in het trio.

Dit is een verbond van meesters die elk symbool staan voor een tijdperk van muziek, voor een heel specifieke muzikale visie en stijl. Maar wat hen allen bindt, is een muzikaal begrip, veel humor en sympathie voor het pad van de andere.  

Zoh Amba's Bhakti met Farida Amadou & Chris Corsano

Mocht je haar nog niet kennen, onthoud de naam Zoh Amba dan maar goed. Deze 23-jarige saxofoniste uit Tennessee gooit hoge ogen en wordt getipt als een groot aanstormend freejazz talent. Met lovende woorden van instituten als The New York Times, All About Jazz en Iggy Pop. Ze reist af naar Gent met een mix van avant-garde en noise vol folkmelodieën, betoverende refreinen en herhaalde bezweringen.

Amba bracht in 2022 twee platen uit, haar debuutplaat O, Sun werd geproduceerd door John Zorn en uitgebracht op het prestigieuze label Tzadik. Bhakti is de naam van haar doorlopende ensemble met steeds wisselende leden.

Bhakti
Zoh Amba (saxofoon), Farida Amadou (bas), Chris Corsano (drums)

lees meer

foto Zoh Amba © Scott Rossi
foto Louis Sclavis © Dmaien JacobsNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.