Vitja Pauwels’ Early Life Forms

Tussen latin jazz, rock en filmmuziek

Early bird

€ 13,3 Early Bird zolang de voorraad strekt (?)
€ 19 VVK / € 10 student
€ 23 ADK / € 14 student
€ 3,8 Uitpas reductie + EDC

 

Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Tussen latin jazz, rock en filmmuziek

Gitarist Vitja Pauwels is incontournable geworden in de Belgische jazz. Hoe breder je het genre ziet, hoe vaker je hem tegenkomt. Zijn band Early Life Forms danst op het raakvlak tussen wulpse latin jazz, groovende rock en filmische exploraties.

Vitja Pauwels noemt zichzelf geen jazzgitarist, en met reden. Hij laat zich graag inspireren door de vrijheid van het genre en mede-gitaristen als Bill Frisell en Marc Ribot, maar hij doet net zo goed inspiratie op bij artiesten als Daniel Lanois en Ry Cooder, die geworteld zijn in de rootsmuziek of de gitaar aangrijpen voor meer experimentele, vaak filmische klanken.

In 2022 leidde zijn artist-in-residence op het BRAND! Festival tot een grand finale samen met zijn kwartet én Marc Ribot; favoriete gitarist van o.m. John Zorn en Tom Waits. De magie van toen leidt nu tot een album bij WERF en een tot de verbeelding sprekende tournee.

Early Life Forms
Vitja Pauwels (gitaar - Naima Joris, Lara Rosseel, Bombataz, Profound Observer, Drift By/Sink In ...), Frederik Leroux (gitaar - Aspen Edities, FES), Laurens Dierickx (Hammond), Casper Van De Velde (drums - schntzl, Bombataz, Simba)

A JazzLab TourNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.