Ultima Thule: ‘Kleine Held’

Voor Secundair graad 1 ⤳  Een hedendaagse Odyssee 

Reserveer

€ 8 per student middelbare school / dko
Per 10 leerlingen 1 gratis begeleider

 

Afrekening via facturatie.
Kleine wijzigingen mogelijk in overleg.

 

Download de lesmap

 

Ongenummerde zitplaatsen - theater

13:30 Deuren
14:00 Kleine Held
15:00 Einde


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Deze voorstelling is bedoeld voor scholen

Deze voorstelling ging 2,5 jaar geleden bij Ha Concerts in première. Na een succesvolle tournee volgt nu de dernière. Laatste kans dus om ze aan het werk te zien.

Een hedendaagse Odyssee - Voor Secundair graad 1

In ‘Kleine Held’ gaat Ultima Thule op zoek naar wat resteert als de grote heldendaden zijn verricht, de spots zijn uitgedoofd en het applaus is gestopt. Een man die zonet nog een ster van formaat was, plooit terug op zichzelf, zijn herinneringen en zijn oude en nieuwe verlangens.

Wat is hij nog in de coulissen van het leven? En waar moet hij nu naartoe? Tijdens deze muzikale Odyssee reis je mee met de man op zijn lange, eenzame weg terug naar huis en naar zichzelf.

Ultima Thule met live muziek

Ultima Thule is een Gents figurentheater. Elke voorstelling opnieuw gaan ze op zoek naar de grenzen van het beeldend theater en manieren om allerhande materialen, poppen en objecten leven in te blazen.

De soundtrack van Kleine Held wordt live gespeeld door The Antler King, de Gentse indiepopband van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Hun muziek is soms dreigend en donker, soms catchy en vrolijk met een psychedelisch kantje. Intrigerende en filmische muzikale landschappen die de perfecte setting vormen voor deze psychologische roadtrip.

De Kleine Held
Sven Ronsijn (tekst en regie), Kobe Chielens (dramaturgie), Gert Jochems, Els Trio, Esther Lybeert (spel), Esther Lybeert en Maarten Flamand = The Antler King (live muziek en soundscape), Filip Peeters (poppen), Chris Snik (kostuums), Rupert Defossez (scenografie en licht), Jille Waegebaert (geluid)

Magisch realistisch explosief. Muziek knal erop, woorden blijven nazinderen, visueel pareltje. Pennywafers, flightcase tourbus, … de details deden het echt voor mij.

uit het publiek

Coproductie: Ha Concerts en Perpodium. Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.