The White Buffalo

support: L.A. Edwards

Tussen country, folk, Americana en rock 

Tickets

€ 27 VVK / € 31 ADK 
€ 5,4 Uitpas reductie / EDC

 

Ongenummerde zitplaatsen - theater

19:00 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

‘Year Of The Dark Horse’

Voor The White Buffalo - de Amerikaanse songwriter Jake Smith - was het tijd om minder platgetreden paden in te slaan; om ideeën te verzamelen voor studioalbum nummer acht, de opvolger van On The Widow's Walk (Snakefarm, 2020), en te beginnen aan een ontdekkingsreis.

Weg met het oude, het organische, het verwachte, het beproefde; hij koos voor een nieuwe producer, nieuwe studio, nieuwe locatie zonder afleiding en keek niet meer achterom. Het resultaat? Year Of The Dark Horse.

Met invloeden van ELO, Daniel Lanois, Tom Waits, The Boss, circus en yacht rock.

Support: L.A. Edwards

Luke Edwards en zijn broers zijn L.A. Edwards - een Californische familieband. In de Amerikaanse traditie van muziek maken op de veranda, gaan hun muzikale wortels terug tot in de wieg. Uit een gezin met zeven kinderen begonnen de zonen Luke, Jay en Jerry van jongs af aan samen te musiceren.

Toen Luke vijftien was, stopte hij met school om samen met zijn oudere broer Jay in heel Noord-Amerika optredens te doen, waar de weg hen ook heen leidde. Deze bohemienachtige levensstijl bracht hen doorheen verschillende tijdperken van muziek - met ook Jerry terug in de band. Er staan misschien maar drie broers op het podium, maar ze reizen met het hele gezin, in tourbussen van stad naar stad. "Het is vaak behoorlijk chaotisch, maar het is moeilijker om bij de kinderen weg te zijn dan om ze mee te nemen."

“It marries the rock worldliness of Petty with the rootsy warmth and wisdom of Jackson Browne and Neil Young. Luscious Southernite yarns, realised under the West Coast sun” - Classic Rock Magazine

You think we’re a country band? A folk band? Americana? Rock? What the fuck are you gonna say now?!” laughs Jake. “With this album, I wanted something outside of what I’ve ever done. I wanted to open up. Do something dangerous. I’m hard to put into a singular genre as it is, but now I really wanted to take away any kind of preconception or pigeon-holing.

Jake Smith


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.