Seppe Gebruers solo / Natashia Kelly (albumreleases)

Songs en standards revisited

Voorbij
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Seppe Gebruers
21:15 Natashia Kelly
22:30 Einde


Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Seppe Gebruers - albumrelease van Playing with Standards

De altijd inventieve pianist Seppe Gebruers presenteert zijn album Playing with Standards (el NEGOCITO Records)Hiervoor brengt hij maar liefst twee piano's mee die in kwarttonen zijn gestemd. Hij gaat aan de slag met bekende liedjes zoals jazz standards en folksongs.

Speelt hij met de liedjes of spelen de liedjes met hem? Gebruers creëert een spanning tussen het herkenbare (of de herinnering aan de liedjes) en de vervreemding die de kwarttoon piano's veroorzaken. Door deze verandering van context krijgen de liedjes een eigen karakter, beleving en sensatie. In dit proces nodigt Gebruers het publiek uit om met gloednieuwe oren te luisteren en na te denken over de toekomst van onze herinneringen.

Natashia Kelly - Songs als reflectie van de tijd

De Belgisch-Ierse zangeres Natashia Kelly slalomde de voorbije jaren tussen trance, improvisatie en poëzie. Voor haar nieuwste album (W.E.R.F. Records) haalt ze inspiratie uit dichters als Rilke en Yeats, die meer dan een eeuw terug al woorden gaven aan vraagstukken rond de mens en de natuur. In een veranderende tijdsgeest zoekt Kelly naar hoop, vergezeld door absolute zwaargewichten uit de Belgische jazz.

Natashia Kelly: ‘Dear Darkening Ground’
Natashia Kelly (voice), Ruben Machtelinckx (guitar), Nicola Andrioli (piano), Yannick Peeters (double bass), Dré Pallemaerts (drums)

lees meer

a JazzLab Tour

Foto © Bas VerbruggenNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.