Rumi Passion (première)

Seizoensopener rond een speciale ontmoeting, met mystieke muziek, wervelende dans en poëzie

Uitverkocht
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren gebouw
20:00 Deuren concertzaal
20:15 Concert 
21:45 Einde


Voeg toe aan je favorieten

Seizoensopener rond een speciale ontmoeting, met mystieke muziek, wervelende dans en poëzie

Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Veel van zijn inzichten kwamen er door zijn ontmoeting met de derwisj Shams-e Tabrizi. Het bracht hem op een innerlijke roetsjbaan die hem uitdaagde om zijn kennis los te laten en naar een hoger niveau te reiken. Een tour de force die vandaag nog tot de verbeelding spreekt.

Een gloednieuw ensemble grijpt Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met Shams aan voor een allesomvattend schouwspel, compleet met een uniek decor, creatie van muziek en choreografie, wervelende dans en poëzie.

Rumi Passion
Osama Abdulrasol (compositie, qanun, oed), Farnoosh Khodadadeh (daf, zang), Pelin Başar (ney, vocals), Shahab Azinmehr (setar, zang), Damla Aydin (cello), François Taillefer (multipercussie), Khaled Al-Hafez (zang), Işıl Bıçakçı (choreografie, dans), Griet Desutter (woord), Filip Standaert (regie)

Filip Standaert, Osama Abdulrasol en Farnoosh Khodadadeh (concept), Alexander Ronsse (scenografie en lichtontwerp), Jonas Slaats (theoloog en advies dramaturgie), Inge Coleman (kostuums)

lees meer

Osama Abdulrasol

Osama Abdulrasol is componist, producent, kanoenspeler en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Babylon en studeerde westerse muziek (klassieke gitaar) in het Verenigd Koninkrijk en oosterse muziek (kanoen of Arabische schootharp) in Irak. In zijn talrijke projecten voor film, theater en muziek hoor je steeds zijn rijke achtergrond, met invloeden uit het Arabisch, de Jazz, experimenteel, Indisch, Turkse bands en meer.

Vorige seizoenen componeerde hij nog voor het Brussels Jazz Orchestra en rond Vlaamse Meesters, 'Rumi Passion' is zijn volgende tour de force. Het belooft een waar meesterwerk te worden.

Rumi Passion (première)

Seizoensopener rond een speciale ontmoeting, met mystieke muziek, wervelende dans en poëzie

20:15 Uitverkocht

Een coproductie van Ha Concerts en De Centrale, Cluster, Voem, Evil Penguin TV en Handelsreizigers in Ideeën.

Met de steun van Stad Gent, Vlaanderen en de Tax Shelter maatregel.
foto © TheatechNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.