Portland: 'Departures' / support: Isaac Roux

Melancholische dreampop

Wachtlijst aan de avondkassa
Staanplaatsen

19:15 Deuren
20:15 Isaac Roux
21:15 Portland
22:30 Einde


Voeg toe aan je favorieten

Dit concert maakt deel uit van de reeks Baloise on Stage. 

Melancholische dreampop

Portland is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal wonderkind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. 

Hij maakt melancholische gevoelsmuziek die past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Er zitten Britse indiepop (zie Elbow) en Amerikaanse folk (zie Bon Iver) in, donker en licht, akoestische gitaren en elektronica, vreugde en verdriet…

Het debuutalbum ‘Your Colours Will Stain’ (2019), met daarop sterk werk als ‘Lucky clover’, ‘Expectations’ en ‘Killer’s mind’, is een vrijgeleide richting Rock Werchter (BE), Pukkelpop (BE), Eurosonic (NL) en The Great Escape (GB). 

Opvolger ‘Departures’ (2023) bevestigt Portland als een – zoveelste – Belgische band met exportkwaliteit. Het zit ook in de genen. Portland is - ook - een Amerikaanse havenstad. Symbool voor een nieuw vertrek, een volgend begin …

Voor fans van: Beach House, Marble Sounds, I Am Oak, Isbells

Support: Isaac Roux

Isaac Roux is het singer-songwriter project van Louis De Roo, waarin hij indiefolk vermengt met dromerige elektronica. ‘White Rose’ is zo’n song, hemelse indie folk die naar het einde toe breed uitwaaiert, met een vol geluid, maar niet gelikt, net edgy genoeg, en de warme gloed in de karakteristieke stem van De Roo. 

Denk: Bon Iver, Ben Howard, Perfume Genius en My Morning Jacket of, dichter bij huis, Novastar.

Een organisatie van Democrazy en Ha Concerts 
Foto © Hana KnizovaNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.