Portland: 'Departures'

Nieuw album met melancholische dreampop

geannuleerd
Staanplaatsen

19:00 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan je favorieten

Het optreden van Portland kan helaas niet doorgaan wegens gezondheidsproblemen van frontman Jente Pironet. Het concert wordt uitgesteld naar een later te bepalen datum. Tickethouders worden op de hoogte gebracht.

Dit concert maakt deel uit van de reeks Baloise on Stage

Melancholische dreampop

Portland kennen we als het magische muziekverbond tussen Jente Pironet en Sarah Pepels. Met hun melancholische dreampop veroverden ze al menig harten in de Benelux & Frankrijk. Ze speelden op grote podia zoals Rock Werchter, Pukkelpop, en The Great Escape. Als finalist van Humo’s Rock Rally en winnaar van de Nieuwe Lichting 2018 braken ze definitief door bij het grote publiek. Hun debuutalbum Your Colours Will Stain dat verscheen in 2019 werd de hemel ingeprezen. 

In januari 2022 trok het duo naar de U.K. om hun nieuwste album Departures in te blikken. Producer Oliver Bayston (Boxed In) registreerde het album richting een pareltje. 

Het resultaat is 12 dromerige indiesongs waarop het geluid van Portland zich muzikaal verder ontplooit. De melodieën en arrangementen zijn complex, de songs to the point. Daarvan zijn singles 'Sensational' en 'Good Girls' getuigen.

Pijnlijke twist: Sarah kondigde enkele weken voor de release van Departures aan de band te verlaten. Daarmee krijgt de titel een letterlijke invulling en kan Departures mee in het lijstje van break-up albums, in navolging van For Emma, Forever Ago, Rumours of recenter en dichter bij huis Warhaus' Ha Ha Heartbreak

Voor fans van: Beach House, Marble Sounds, I Am Oak, Isbells

An organization of Democrazy and Ha Concerts

Foto © Hana Knizova Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.