Pokaz Trio / Profound Observer & Bert Joris

Klank, intimiteit en vrijheid

Voorbij
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Pokaz Trio
21:20 Profound Observer & Bert Joris
22:30 Einde


Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Pokaz Trio

Pokaz Trio behoort tot de nieuwe golf van hedendaagse jazz in Oekraïne. Ze combineren jazz, klassiek en folkmelodieën met elektronica. Hun eerste album Kintsugi kwam in 2019 uit op het Noorse jazzlabel Losen Records.

Voor de title track maakten ze een kortfilm met de wereldberoemde dansers van de 'Apache Crew' (zie onder). Van hun komende album is de single Voices uit, hun manifest voor vrijheid. 

Pokaz Trio
Andrew Pokaz (piano, compositie), Eugene Myrmyr (bas), Alex Poliakov (drums)

Profound Observer & Bert Joris (albumrelease)

Lennert Baerts ontpopte zich in geen tijd tot een van de boeiendste jonge stemmen van de Belgische jazz. Met Profound Observer verenigt hij de alomtegenwoordige Vitja Pauwels en Daniel Jonkers. Op podium worden ze versterkt door jazzicoon Bert Joris. Hun intimistische kruisbestuiving leidt tot zoveel meer dan de som der delen.

Of het nu gaat om jazz in vele vormen of kamermuziek: Baerts beheerst het allemaal. Zijn albums met zijn kwartet Anti-Panopticon en het Muze Jazz Orchestra leverden hem prompt een plaatsje op tussen De Twintigers van Klara. Het tempo waaraan deze artiest intussen blijft verkennen en evolueren spreekt tot de verbeelding.

Profound Observer & Bert Joris
Lennert Baerts (tenorsax, compositie), Vitja Pauwels (gitaar/ Bombataz, Naïma Joris, Lara Rosseel), Daniel Jonkers (drums / Orbit Folks, Tim Finoulst), Bert Joris (trompet, bugel)

a JazzLab Tour

Foto © Jordi KoninxNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.