Parcoeur

Hartverwarmende performances en muziek door jong talent uit de Vlaamse muziekacademies.

Voorbij
Staanplaatsen

14:00 Deuren
15:00 Parcoeur 
16:00 Einde


Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Tijdens Parcoeur nemen jongeren uit muziekacademies jong en oud mee. Ze verrassen met eigenzinnige uitvoeringen van bestaand werk, eigen composities en experimenten met nieuwe technologie. 

Hartverwarmende performances en muziek

Postkaartjes met muziek

Ook in digitale tijden spreken postkaartjes nog steeds tot de verbeelding. Hoe groot de afstand ook mag zijn, ze brengen ons even dichter bij elkaar. Tijdens Parcoeur 2023 zullen we gezamenlijk een beetje reizen, althans in ons hoofd.

Het publiek speelt een belangrijke rol in het creatieproces van de muzikanten. Bij aankomst kan je op een leeg postkaartje tekeningen, schrijfsels, een boodschap, instructie(s), tekens of symbolen aanbrengen, die vervolgens tijdens het concert worden gespeeld.

Kortom, het publiek maakt eigen grafische partituren die zullen zorgen voor verrassingen op het podium.

Performance en de slotcompositie

Daarnaast nemen de verschillende DKO-klassen je mee in onder andere een performance over klimaatproblematiek (Can Earth be Earth) en voeren ze een eigen compositie uit.

We sluiten met de hele groep af met Having Never Written a Note for Percussion, een werk uit 1971 van de Amerikaanse componist James Tenney, ook een postkaartpartituur. Als je thuis nog postkaartjes hebt liggen, breng ze gerust mee!

Foto's van vorige edities

i.s.m. Matrix, centrum voor Nieuwe Muziek


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.