Paolo Angeli / Hendrik Lasure: ‘Het Wiel’ (albumrelease)

Frisse eerlijke songs en Sardijnse fantasieën

Voorbij
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Paolo Angeli
21:15 Hendrik Lasure
22:00 Einde
 


Voeg toe aan je favorieten

Paolo Angeli

Paolo Angeli is een Sardijnse muzikant die zijn gitaar liet ombouwen tot een multi-instrument dat hij bespeelt als een cello. Op het instrument kan hij de Sardijnse traditionele muziekinvloeden naadloos mengen met elementen uit rock en pop. Zo creëert hij een uniek universum waarmee hij de wereld afreisde. Angeli stelt zijn laatste album Rade voor.

"His solo concert was impressive not only for the unique sounds that he was manifesting, but also for the raw creative energy that it invoked." (Pat Metheny)

Hendrik Lasure

Als toetsenist Hendrik Lasure niet op podium staat in bands als schntzl, Bombataz, An Pierlé Quartet en Thunderblender, vind je hem wel ergens terug in het theaterwezen of als filmscore-componist. In Het Wiel breekt hij uit zijn eigen voegen en legt hij zijn ziel op tafel. Maak je klaar voor de albumrelease, al goed voor vier sterren bij Knack Focus.

Na een tiental instrumentale albums speelt Lasure voor het eerst met taal, en dan nog zijn eigen spreektaal: niet opgekuist, niet mooier gemaakt. De muziek is zo intiem mogelijk en elke vorm van virtuositeit wordt uit de weg gegaan. Er wordt geflirt met christelijke beeldspraak en de muziek doet denken aan kleinkunst uit de jaren 70. Voor fans van Jules De Corte, Boudewijn De Groot maar ook Elliott Smith en PJ Harvey.

Het Wiel
Hendrik Lasure (zang, gitaar, piano), Michaël Lamiroy (viool), Soet Kempeneer (contrabas), Thomas Jillings (klarinet)


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.