Lara Rosseel Orchestra: ARK

'Ethnic acoustic jazz' 

'Ethnic acoustic jazz' op de ark

Dit droomproject van Lara Rosseel is een verrijking van haar Octet en Quintet met een strijkkwartet en hobo. De composities van De Grote Vrouw (2020) en Hert (2022) in een nieuw, nog filmischer jasje. Op die manier wordt de groovende, warme muziek van deze rijzende ster vertaald naar een weelderig Panavision-formaat.

Lara Rosseel Orchestra - ARK 
Lara Rosseel (contrabas, electr. bas), Sep François (percussie, vibrafoon, marimba), Vitja Pauwels (gitaar), Robbe Kieckens (percussie), Jan Van Moer (trompet), Joppe Bestevaar (bariton saxofoon, baskla­rinet), Stefan Bracaval (fluit), Frederik Heirman (trombone), Eva Debruyne (hobo), Jeroen Baert (viool), Amèle Metlini (viool), Marijn Thissen (altviool), Aya Pribylovskiy (cello)

lees meer
Ik heb altijd veel ideeën, maar ik koester al lang de goesting om met een grotere band filmische muziek te spelen. Ik ga de muziek van De Grote Vrouw en Hert herarran­geren met strijkers, maar ik wil ook dat de blazers even vrij de muziek kunnen benaderen. Dat is de kracht van de grote band, dat de blazers hun ding kunnen doen.

Lara Rosseel over ARK

foto (c) Pascal GarnierNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.