Julien Tassin solo / Kris Defoort & Veronika Harcsa: ‘Pieces of Peace’ (albumrelease)

Sprankelende liedcyclus rond meesterdichters

Early bird

€ 14,7 Early Bird zolang de voorraad strekt (?)
€ 21 VVK / € 11 student
€ 25 ADK / € 15 student
€ 4,2 Uitpas reductie + EDC

 

Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Sprankelende liedcyclus rond meesterdichters

Kris Defoort & Veronika Harcsa: ‘Pieces of Peace’ (albumrelease)


Voor zijn nieuwe liedcyclus bundelt Belgische trots Kris Defoort opnieuw de krachten met de Hongaarse zangeres Veronika Harcsa, één van de meest prachtige en heldere stemmen. Goed voor melancholische en sprankelende muzikale reflecties op gedichten van onder andere Peter Verhelst, Roethke en Pessoa.

Met Lode Vercampt op cello, Jean-Philippe Poncin op klarinetten en Benjamin Sauzereau op gitaar, voegen zich drie begeesterde musici bij het duo.

Goed voor kleurrijke muziek waar geïmproviseerde composities zich vermengen met gecomponeerde improvisaties, en de menselijke stem zich presenteert in al haar facetten.

Kris Defoort & Veronika Harcsa
Veronika Harcsa (stem), Kris Defoort (piano), Lode Vercampt (cello), Jean-Philippe Poncin (klarinetten), Benjamin Sauzereau (gitaar), Vincent Debast (geluidstechniek, elektronica)

Julien Tassin solo: ‘primitiv’


De Belgische gitarist Julien Tassin bouwde een expressief oeuvre op rond voortdurende exploratie en eigenzinnige originaliteit. Tussen minimal, blues, ambient, rock en jazz zoekt hij naar rauwe compromisloze emotie. Op zijn derde soloplaat primitiv belicht hij het menselijke bestaan in zijn meest primitieve en essentiële vorm.

Met een voorliefde voor sterke, lyrische melodieën en cinematografische thema’s, creëert Tassin een geheel eigen taal en muzikaal universum. Of het nu solo, in trio of met zijn rockband SOFA is, de onuitputtelijke drang om grenzen te verleggen en een zoektocht naar de essentie vormt de rode draad.

Kris Defoort & Veronika Harcsa in coproductie met Concertgebouw Brugge

Foto © Stefaan Temmerman

Foto © Lucinde WahlenNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.