John Ghost (albumrelease) / opening act: Melting Pot

Dystopische nieuwe plaat 

Tickets

€ 13,3 Early Bird zolang de voorraad strekt (?)
€ 19 VVK / € 10 student
€ 23 ADK / € 14 student
€ 3,8 Uitpas reductie + EDC

 

 

Ongenummerde zitplaatsen - club

19:15 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Het concert van Sonic Hug werd verplaatst naar de labelnight op VR 31 MEI. Tickethouders werden op de hoogte gebracht.

Dystopische nieuwe plaat 

Het sextet John Ghost put invloeden uit jazz, rock en hedendaagse klassieke muziek. Onder leiding van gitarist/componist Jo De Geest ontpoppen ogenschijnlijk eenvoudige motieven zich tot complexe composities, rijk aan ritmische en melodische lagen, barstend van buitenaardse klanken en harmonieën. Ze presenteren een nieuw intrigerend album Thin Air . Mirror Land, uit op Sdban Ultra.

John Ghost is even ingenieus als speels en toegankelijk, als een symbiose tussen Steve Reich, Nils Frahm en Jaga Jazzist. Net als de laatste legt de groep grote nadruk op een zorgvuldig en intens productieproces, niet bang voor extremen en met een scherp oog en oor voor detail. Het bezorgde het veelgeprezen Airships Are Organisms (2019) 4-sterrenrecensies in The Guardian en Financial Times, evenals airplay op BBC 6 en Worldwide FM.

John Ghost
Jo De Geest (compositie), Rob Banken (rieten), Karel Cuelenaere (toetsen), Wim Segers (vibes), Lieven Van Pée (bas), Elias Devoldere (drums)

Opening act: Melting Pot

Bij Melting Pot krijg je steeds een ontmoeting van fris talent op podium. De muzikanten ontmoeten elkaar en spelen samen met de energie van het moment. En spannend treffen dat altijd wel wat bijzonders oplevert.

Deze keer op podium: 
Louise van den Heuvel (BE) bas
Camila Nebbia (DU) sax
Tuva Halse (NO) viool
Mona Riahi (AU) klarinet
Hubert Zemler (PO) drums 

Melting Pot is een samenwerking tussen vijf Europese podia: Victoria Scene (Oslo), Jazztopad (Wroclaw), Jazzfestival Berlin, Jazzfest Saalfelden en Ha Concerts. Ieder huis brengt een muzikant aan. 

 

lees meer

Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.