Iva Bittová x Vladimír Václavek: ‘Bile Inferno’

Herontdekking van onverwoestbare songs

Tickets

€ 14,7 Early Bird zolang de voorraad strekt (?)
€ 21 VVK / € 25 ADK
€ 4,2 Uitpas reductie + EDC


 

Genummerde zitplaatsen - theater

19:00 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Herontdekking van onverwoestbare songs


De Tsjechische violiste Iva Bittová en gitarist Vladimír Václavek brachten in 1997 het legendarische album Bile Inferno uit. Het zorgde voor een al even legendarisch concert in de Gentse Vooruit. Speciaal voor Ha Concerts brengt ze die onverwoestbare songs samen met nieuw materiaal terug tot leven. Met het inventieve gitaarspel van Vladimír Václavek blijft deze muziek ontroerend mooi.

In de 25 jaar na Bile Inferno werd de carrière van Bittová steeds rijker. Ze nam nog tientallen platen op, werkte met Bang on a Can All Stars, speelde muziek van Béla Bartók, soleerde met een symfonisch orkest en maakte een soloplaat voor ECM. Vooral de magie van het vioolspel en het zingen van Bittová, de prachtige songs, vocale improvisaties en de imaginaire wereld die wordt opgeroepen, blijven onaangetast.

‘De reis naar Bile Inferno werd er een om nooit te vergeten. Ook al werd je door de muziek soms tot tranen toe bewogen, globaal genomen zorgen Bittová en Václavek voor een avond hoogwaardig entertainment, die in de volgelopen theaterzaal van Vooruit op een staande ovatie werd onthaald,' aldus Dirk Steenhaut in De Morgen.

Foto © Standa Merhout


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.