Istanbul Ekspres: Yasak Helva / Dulu Kadehi Ters Tut / Alper Bakiner met LuXus

Elektrische folk / Alternatieve rock / Turkse protestmuziek

Voorbij

Welkom in De Centrale

19:00 Doors
20:00 Yasak Helva
21:00 Dulu Kadehi Ters Tut
22:30 Alper Bakiner met LuXus


Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Yasak Helva

Yasak Helva bestaat uit drie muzikanten met zeer uiteenlopende muzikale achtergronden: van death metal en grunge via jazz en pop tot arabesque en Turkse volksmuziek. Ze noemen hun muziek zelf elektrische folk en zijn te herkennen aan de unieke sound van hun cümbüş, een mix tussen een oed en een banjo, die ze stevig laten rocken.

Dolu Kadehi Ters Tut

Dolu Kadehi Ters Tut (Hou het volle glas ondersteboven) is een Turkse poprockband die in 2014 werd opgericht door Mürsel Oğulcan Ava en Uğurhan Özay. Hun in 2015 thuis opgenomen debuutalbum ‘Polonya’nın Başı Belada’ (Polen zit in de problemen) kende een gigantisch succes en Dolu Kadehi Ter Tut werd op korte tijd één van de meest populaire groepen in Turkije. In 2017 kwam hun eerste studioalbum ‘Dünyanın En İyi Albümü’ (Beste album ter wereld) uit, gevolgd door ‘Karanlık’ (Donker) in 2019. Hun album ‘DKTT’ werd in 2021 op alle grote digitale platforms gelanceerd. Ondertussen heeft de groep wereldwijd miljoenen actieve volgers.

Alper Bakıner met LuXus

Alper Bakıner is de oprichter, songwriter en zanger van LuXus, een protestgroep uit Istanbul die al vele jaren meedraait in de alternatieve muziekscene van Turkije. Met zijn nieuwste werk begint hij aan een gloednieuwe muzikale reis vanuit het kleine stadje waar hij zich na de pandemie vestigde. En deze reis houdt onder andere halt op het podium van De Centrale!

i.h.k.v. Istanbul Ekspres,
samen met De CentraleNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.