Istanbul Ekspres: Evrencan Gündüz / Yüzüzeyken Konuşuruz

Jazz & blues + alternatieve rock

Evrencan Gündüz * Hedendaagse mix van jazz & blues

Evrencan Gündüz is een jonge artiest, die bekend staat om zijn verrassende mix van blues, rock, jazz en volksmuziek. Hij groeide op tussen de klanken van muzikale helden als B.B. King, Jimi Hendrix, Albert Collins en James Brown, maar creëerde ondertussen een volkomen eigen muzikaal universum.

In zijn zelfgeschreven werk en sympathieke videoclips staat zijn sterke geloof in de verbindende kracht van muziek centraal, wat ook voelbaar is op het podium.

Evrencan Gündüz
Evrencan Gündüz (zang en gitaar), Ozan Tura (klarinet & saxafoon), Kaan Ahıskalı (cajon)

Yüzyüzeyken Konuşuruz * Alternatieve rock

Yüzyüzeyken Konuşuruz startte als het project van Kaan Boşnak, die als jonge songwriter zelf liedjes opnam en uitbracht op het internet. De filmpjes werden snel razend populair, waarna Boşnak een samenwerking begon met Engin Sevik, de gitarist van de groep.

Het duo speelde met verschillende muzikanten samen en bezong vooral de verhalen van twee jonge mensen die vastzitten in de metropool en een verloren generatie dreigen te worden. In 2013 brachten ze hun debuutalbum Evdekilere Selam uit. Drie full albums verder spelen ze in Turkije voor duizenden enthousiaste fans.

Yüzyüzeyken Konuşuruz 
Kaan Boşnak (zang & gitaar), Engin Sevik (elektrische gitaar), Ahmet Can Kalyoncu (drums), Can Tunaboylu (basgitaar), Çağahan Öztürk (klavier)

i.h.k.v. Istanbul Ekspres,
samen met De CentraleNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.