Instant Festival

Op wandel tussen kunst en vrije improvisatie

Tickets in het S.M.A.K.

 

14u - 18u Day time at the museum
Spontane formaties van solo's, duo's en trio's
Met vaste concerten:
14u00 Takase - Sclavis Duo
16u00 Homburger - Guy Duo

 

18u - 22u  Late night at the museum
Spontane formaties van solo's, duo's en trio's
Met vaste concerten:
18u00 BonBon Flamme
20u00 No Plan Man
22u00 DJ Illvibe (turntables) + Els Vandeweyer
23u30 Einde

13u - 21u  Record Store Day Vinyl Music Fair
Platen scoren op de vinylmarkt


Voeg toe aan je favorieten

Deze happening vindt plaats in het S.M.A.K. Bepaal je route

Op wandel tussen kunst en vrije improvisatie

Muziek en beeldende kunst zijn een goed stel en hebben een lange geschiedenis. Citadelic, S.M.A.K. en Ha Concerts bouwen verder aan dit pad met een nieuw jaarlijks festival INSTANT.

De nationale en internationale kruim van de impro en jazz ontmoeten elkaar in het S.M.A.K. Namen als Barry Guy, Han Bennink, Aki Takase, Valentin Ceccaldi, Louis Sclavis, Indrė Jurgelevičiūtė, Mauro Pawlowski, Hanne De Backere en vele andere verrassen elkaar en het publiek in steeds nieuwe ontmoetingen in het museum. 

 • 14u - 18u Impro tijdens de daguren - Solisten uit binnen- en buitenland vormen losse formaties in en rond de kunstzalen.
 • 18u - 22u Late night at the museum - Vaste formaties Bon Bon Flamme en No Plan Man laten zich horen + dj-set

Line-up

14u - 18u Spontane formaties van solo's, duo's en trio's 
 • Aki Takase (piano) Deze Japanse woont sinds eind jaren 80 in Berlijn en is een van de grote sterren van de Duitse jazzscene. "Adembenemende techniek, enorme kracht en een fijn gevoel voor humor."

 • Louis Sclavis (rieten) De peetvader van Folklore Imaginaire en een van de meest veelzijdige klarinettisten die zijn muzikale wortels vindt tussen klassiek, jazz en theater. 

 • Han Bennink (drums) "De Nederlandse drummaestro, een van de leiders in de Europese free jazz en vrije improvisatie, heeft opgetreden met een drumstel gemaakt van kaas, zijn eigen lichaam en wat voor gevonden voorwerpen - of ruimte - hij toevallig tegenkomt."
 • Hanne De Backer (saxen) Een veelzijdige Belgische baritonsaxofoniste werkzaam op het gebied van geïmproviseerde muziek. De afgelopen jaren drukte ze haar stempel op de Europese impro-scene.
 • Tsubasha Hori (percussie) Tussen traditionele Japanse ‘taiko’ percussie en hedendaagse experimentele muziek.
 • Mingo Rajandi (contrabas) Deze Estse zoekt moedig naar raakvlakken tussen verfijnde composities en improvisatie, overschrijdt genregrenzen en experimenteert met verschillende kunstvormen. In haar werk mengt ze jazz met hedendaagse muziek en laat ze zich inspireren door maatschappijkritische teksten en poëzie, zowel van klassiekers als van hedendaagse auteurs.
 • Indrė Jurgelevičiūtė (kanklės)
  Ze combineert het rustige minimalisme van de Litouwse folklore met een wervelwind van nieuwe ideeën.
 • Berlinde Deman (tuba, serpent) 
 • Homburger - Guy Duo met Maya Homburger (viool) en Barry Guy (contrabas) Een brug tussen Oude en Nieuwe Muziek in een project dat de werken van H.I.F. Biber, J.S. Bach en Györgi Kurtág samenbrengt met de moderne composities en improvisaties. Virtuoze en creatieve spanning.
18u - 22u  Late night at the museum
 • DJ Illvibe (turntables) + Els Vandeweyer (vibrafoon) Een onvoorspelbare show waarin zeer uiteenlopende sferen met elkaar verweven zijn. Els maakt gebruik van verschillende soorten preparaten, zoals handschoenen, vervormingen en stokken. Het resultaat is eerder vloeiend en energiek dan abstract.
 • No Plan Man (albumrelease)
  Peter Jacquemyn (contrabas) Allround kunstenaar en free jazz muzikant met een energieke stijl. Hij ontwikkelde een eigen speelwijze waarbij blikjes, nagels en twee tot drie strijkstokken tegelijkertijd gebruikt worden. Mauro Pawlowski (gitaar) Belgisch zanger en gitarist onder meer bekend als lid van de groepen Evil Superstars en dEUS. Eric Thielemans (drums) Drummer en percussionist. Muzikaal denker. Thielemans reist door verschillende muziekscènes en -disciplines en navigeert op zijn eigen kompas. Zowel solo als via vele samenwerkingen met muzikanten uit de experimentele muziekscene, de jazzscene en de indiefolk/pop/rock-scene. John Dikeman (saxen) Amerikaan met "een religieuze overtuiging en kronkelige dynamiek - bulderend gebonk in het lage register, gespleten tonen en een timbre dat bijna aan stukken wordt gescheurd." (Enola)
 • BonBon Flamme 
  De Franse cellist Valentin Ceccaldi nodigt drie van de meest eigenzinnige en creatieve muzikanten uit de Europese geïmproviseerde muziekscene uit; de explosieve drums van Etienne Ziemniak, de gloeiende gitaar van Luis Lopes en de regenboogtoetsen van Fulco Ottervanger.
   

Een samenwerking tussen Citadelic, Ha Concerts en S.MA.K.Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.