Het Zesde Metaal: 'Het langste jaar' / support: Rosie Stuart

Zesde album met melodieuze insteek

uitverkocht
Staanplaatsen

19:15 Deuren
20:15 Rosie Stuart
21:00 Het Zesde Metaal
22:45 Einde


Voeg toe aan je favorieten

Dit concert maakt deel uit van de reeks Baloise on Stage. 

Nieuw album

Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen? Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en bejubelde en bekroonde albums als ‘Nie Voe Kinders’, ‘Calais’ en ‘Skepsels’ is de band rond Wannes Cappelle niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Binnenkort verschijnt 'Het langste jaar', het zesde album al van de band, en ontstaan in emotionele omstandigheden.

Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zette de pet van producer op en leidde de band de zomer van het jaar daarop de studio in om nog een laatste keer alles te geven.

Een maand na de opnames stierf hij. ‘Het langste jaar’ is een muzikale neerslag geworden van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. We horen u nu al meeneuriën!

Support: Rosie Stuart

Tot midden januari liep op VI.BE een wedstrijd van Baloise on Stage en Het Zesde Metaal met als doel nieuw muzikaal talent te ontdekken. Het Zesde Metaal heeft veel geluisterd, overlegd en nog meer geluisterd… En ze zijn tot een beslissing gekomen. Uit de 221 inzendingen is Rosie Stuart gekozen als de winnares van de wedstrijd. 

Rosie is een 22-jarige singer-songwriter uit Gent die inspiratie haalt bij King Hannah, PJ Harvey, Sinéad O’Connor en Courtney Barnett. Haar nummer wordt binnenkort verfijnd en geproducet met de coaching van het Het Zesde Metaal. 

Wannes Capelle: “Zelfs de krakkemikkige demo van ‘Vegan’ kon niet wegsteken dat Rosie over een zeldzame combinatie beschikt van zelfrelativering, punk attitude en grote klasse.” 

lees meer

Een organisatie van Ha Concerts en DemocrazyNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.