Gretchen Parlato x Lionel Loueke: 'Lean In'

GRAMMY-genomineerde plaat vol soulvolle songs en gitaargrooves

Voorbij
Genummerde zitplaatsen - theater

19:15 Deuren
20:15 Concert
21:45 Einde


Voeg toe aan je favorieten

Visionairen aan het werk

Dit duo tussen de vocaliste Gretchen Parlato en de veelgeprezen gitarist Lionel Loueke stond al jaren in de sterren geschreven. Elk op hun manier drukten ze hun stempel op de internationale jazz scene, zowel met soulvolle melodieën als improvisatorische genialiteit.

Hun album Lean In (2023) - aangescherpt door jaren van samenwerking - is een bewijs van de kracht van muzikaal kameraadschap en gedeelde kwetsbaarheid. Hoor twee visionaire meesters aan het werk; rustgevend maar vrolijk en vol licht. Het album werd genomineerd voor de Grammies binnen de categorie Best Jazz Vocal Album - tussen andere grootheden als Fred Hersch, Esperanza Spalding en Cécile McLorin Salvant.

Wie is wie?

Gretchen Parlato wordt geroemd om haar unieke frasering, inlevingsvermogen en liefde voor Braziliaanse muziek. Naast haar staat de internationaal geprezen gitarist Lionel Loueke, die bekend staat van zijn werk bij Herbie Hancock en het naadloos mengen van traditionele West-Afrikaanse invloeden met moderne jazz.

Wat gebeurt er als deze gevestigde artiesten hun opmerkelijke talent samenbrengen? Het overstijgt letterlijk grenzen en genres: je hoort Engels, Portugees en Fon-talen naadloos versmelten op een bedje van pop, R&B, afrobeat en bossanova.

Gretchen Parlato x Lionel Loueke
Gretchen Parlato (zang), Lionel Loueke (gitaar)

lees meer

foto © Lauren DesbergNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.