Granvat & Bui Ngoc Quan: Come on Feet

Urban clubcultuur meets underground danscultuur

Voorbij
Genummerde zitplaatsen - theater

19:00 Deuren
20:00 Aanvang
21:30 Einde
 


Voeg toe aan je favorieten

Opgepast: dit event vindt plaats in VIERNULVIER

Urban clubcultuur meets underground danscultuur

De basis voor de voorstelling ‘Come On Feet’? De voorliefde van broers Bert en Stijn Cools (samen granvat) voor elektro­ni­sche dansmu­ziek, en hun fascinatie om deze muziekstro­ming in al haar subgenres live op podium uit te voeren. 

‘Footwork’ is zo'n subgenre: een muziek- en dansstijl die zich binnen de straat­cul­tuur van Chicago ontwikkelde en ondertussen wereldwijd bekend is. Typerend voor footwork is het snelle voeten­werk in dance battles op uptempo ritmes. In ‘Come On Feet’ zie je footwork, house en Afrodance, op live uitgevoerde clubmu­ziek. 

Zes dansers combineren de kracht en improvisatie van underground dansculturen met de flexibiliteit en technieken uit hedendaagse dans. Onder hen Boule Mpanya (zanger-danser in Alain Platels ‘Coup Fatal’ en ‘Requiem pour L.’) en Samantha Mavinga (wereldkampioen House Dance 2020), in een choreografie van Quan Bui Ngoc, artistiek assistent van Alain Platel. Ze krijgen op het podium gezelschap van twee livemuzikanten. 

Come on Feet
granvat (concept), Quan Bui Ngoc (choreografie), dansers: Samantha Mavinga (BE/CD), Boule Mpanya (BE/CD), David Kinkela (BE/CD), Joffrey Anane (BE/GH), Alex the Cage (BE), Raquel Suarez Duenas (BE/ES), muziek: Bert Cools & Stijn Cools - zang: Boule Mpanya 

 

Artiesten én publiek gaan in een gecoördineerde urgentie op in een gevoel van enthousiasme. De muzikanten spelen voor de dansers en het publiek begint spontaan mee te dansen.

London JazzNews

Dit is een samenwerking tussen VIERNULVIER en Ha Concerts, met de steun van Sabam for Culture
foto © Pierre Gondard

Nick Symons (ontwerp geluid), Nico De Rooij (ontwerp licht), Robin De Cock (film), Rockoco (management), granvat (compagnie), KAAP, STUK, deSingel (coproductie), Frans Brood Productions (contact & spreiding)Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.