GINGERBLACKGINGER + Julien Tassin Quartet

EJC Showcase

Gent jazzstad: Belgische jazz showcases en fringe in heel de stad

Early bird

€ 10 Basis

Voor de twee showcases van
GINGERBLACKGINGER 
en Julien Tassin Quartet

 

Staanplaatsen

20:30 Deuren
21:30 GINGERBLACKGINGER 
22:15 Julien Tassin Quartet
22:45 Einde

Elders in de stad (gratis):
23:00 MDCIII - Club Telex
23:00 Vitja Pauwels' Early Life Forms - Trefpunt Concertzaal
23:00 Under The Reefs Orchestra - Hot Club Gent
23:30 Nabou - Missy Sippy
23:30 Aleph Quintet - Bar Lume
Wees op tijd want vol is vol

 

Overzicht volledige publieke programma 
op DO 12, VR 13 en ZA 14 APR '24


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Jazzcongres met showcases voor publiek

Gent + jazz = MAGIC, dus vindt de European Jazz Conference plaats in Gent van 12 tot 15 september 2024! De belangrijkste jazzorganisaties van Europa komen kennismaken met onze fantastische Belgische jazzscene. VI.BE, JazzLab en Ha Concerts toveren voor deze tiende editie de stad Gent vier dagen lang om tot een jazzmekka.

Ervaar het buitengewone talent van artiesten die optreden van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 op verschillende locaties in de stad, gesteund door Sabam voor Cultuur en PlayRight. 

Naar het volledige publieke programma

Bij Ha Concerts

GINGERBLACKGINGER

Bassist Yannick Peeters is een begrip in de Belgische jazzscene, vooral bekend als sterke stem in andermans projecten. Ze lanceert nu haar eigen muziek, met een geluid even gedurfd als authentiek. Daarvoor ging ze op zoek naar een meer spirituele sound die verschillende vormen en sterke contrasten kan aannemen, met elementen uit jazz, rock, avant-garde en impro. Rauwheid, breekbaarheid, lyriek, originaliteit en integriteit; ze bestaan allemaal naast elkaar.

De muzikanten die ze uitnodigde zijn stuk voor stuk persoonlijkheden met een visie; creatieve, koppige kunstenaars die geen genoegen nemen met middelmatigheid. Frans Van Isacker en gitarist Frederik Leroux behoren tot de meest eigenzinnige vertegenwoordigers van de Belgische jazz en improvisatie. Meesterdrummer Tom Rainey is een speler die laveert tussen avant-gardistische begrippen en mainstream gevoeligheid. De band bracht zijn debuutalbum GingerBlackGinger uit in januari 2024 op het Belgische W.E.R.F. Records. 

Bezetting: Yannick Peeters (contrabas), Frederik Leroux (gitaar), Frans Van Isacker (saxofoon, klarinet), Samuel Ber ter vervanging van Tom Rainey (drums).

Julien Tassin Quartet

Soms hebben we grote dromen en verwachtingen, maar zorgt het leven voor onvoorziene wendingen. Dat is wat gitarist Julien Tassin onderzoekt op Great Expectations. Oorspronkelijk ging de Amerikaanse trompettist Ron Miles zijn trio vergezellen voor een concert in Bozar, maar helaas overleed Miles onverwacht. Ondanks dit enorme verlies ging Tassin door met het schrijven van muziek voor het project. Inmiddels werden ze vervoegd door de Amerikaanse trompettist Jason Palmer. Verwacht een fris en levendig geluid vol eindeloze creativiteit.

De tragische omstandigheden leidde tot een album waarvan de meeste stukken in verschillende delen gecomponeerd zijn, elk met een eigen stemming en sfeer. De verrassende wendingen in de muziek sluiten aan bij het overkoepelende thema, terwijl de filmische ondertoon behouden blijft. Het resultaat is een opwindende combinatie van blues, jazz en rock. Het album werd in november 2023 uitgebracht op W.E.R.F. & Igloo.

Live bezetting: Julien Tassin (gitaar) en zijn vertrouwde ritmesectie - Nicolas Thys (bas), Dré Pallemaerts (drums) - met de Amerikaans-Eritrese Hermon Mehari (trompet)

EJC Gent 2024 is een samenwerking tussen VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network. Met de steun van Creative Europe, Bijloke Muziekcentrum, Europe Jazz Network, Stad Gent, Vlaamse Gemeenschap, Lotto, Sabam for Culture, PlayRight, Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles Musiques, Museact, Belgium Booms, VIERNULVIER Gent, DEMOCRAZY, Gent Jazz & Omer.

 Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.