Gert-Jan Dreessen Quartet / Equilibrium

Begeestering en vervoering in een langverwachte nieuwe plaat

Voorbij
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:15 Deuren
20:15 Equilibrium
21:15 Gert-Jan Dreessen Quartet
22:10 Einde
 


Voeg toe aan je favorieten

Begeestering en vervoering in een langverwachte nieuwe plaat


Equilibrium 


Dit triumviraat tussen Sissel Vera Pettersen, Joachim Badenhorst en Mikkel Ploug bouwde met een mengeling van vrije improvisatie en originele composities een cultstatus op. Na zes jaar stilte keren ze terug met een langverwacht album.

‘Als we het hebben over muzikanten en groepen die het genre vooruit stuwen en zoeken naar wat er werkelijk met geluid en gedachte kan worden gedaan, dan is dit trio waar we het over hebben,’ aldus Jazzwrap.

Hun eerste drie studioalbums (Songlines Recordings) ontvingen wereldwijd lof voor een smeltkroes van jazz, folk, klassiek, minimalisme en avant-garde. Tijd voor de volgende stap in hun verhaal.


Equilibrium
Sissel Vera Pettersen (NO - zang en live effecten), Joachim Badenhorst (BE - klarinetten), Mikkel Ploug (DK - gitaren)Gert-Jan Dreessen Quartet


In geen tijd ontpopte drummer Gert-Jan Dreessen zich tot een muzikant om in het oog te houden. Op jonge leeftijd schitterde hij al aan de zijde van o.m. Joshua Redman, Jakob Bro en Logan Richardson en hij lijkt schijnbaar op weg om zelf een patron van de Belgische jazz te worden.

Hij presenteert zijn eigen band met enkele van de opvallendste persoonlijkheden van de Belgische jazz.

Gert-Jan Dreessen Quartet
Gert-Jan Dreessen (drums, composities), Jean-Paul Estiévenart (trompet), Bram De Looze (piano), Cyrille Obermüller (contrabas)

lees meer

A JazzLab Tour

Foto © Lore BampsNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.