Fnussjen / Chris Joris (albumreleases)

Meditatieve miniaturen en beklijvende kamerjazz

Voorbij
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Fnussjen
21:30 Chris Joris
22:30 Einde

 


Voeg toe aan je favorieten

Meditatieve miniaturen en beklijvende kamerjazz

Chris Joris: ‘Until the Darkness Fades’ (albumrelease)

Chris Joris schreef een van de kleurrijkste hoofdstukken van de Belgische jazz. Deze percussionist speelde ‘wereldjazz’ lang voordat er sprake was van die term. Hij staat bekend om warmbloedige jazzklassiekers als Out Of The Night (2003). Met Until the Darkness Fades pakt hij uit met een beklijvend nieuw project.

In het bijzijn van opvallende medestanders op viool en cello combineert hij aardse percussie met de vrijheid van de jazz en de elegantie van kamermuziek. Het wordt een prikkelende tweespalt vol hybride klanken, tussen romantiek en onbevangen avontuur. Ontdek het verhaal van een Belgische meester die nog lang niet is uitverteld.

Chris Joris ensemble
Chris Joris (piano), Cécile Broché (viool), Sigrid Vandenbogaerde (cello)

Fnussjen: ‘Breathe’ (albumrelease)

Voor Fnussjen bracht drummer Nicolas Chkifi (Laniakea, Supernova, Doko) enkele bijzondere muzikanten bij elkaar in een ongewone line-up van harp, viool, piano en drums. Goed voor meditatieve miniaturen met invloeden uit folk en hedendaags klassiek.

Chkifi zijn composities vloeien verder in avontuurlijke improvisaties, wat in combinatie met de bijzondere orkestratie zorgt voor een unieke en intrigerende klankbeleving. Neem je tijd voor deze.

Fnussjen
Nicolas Chkifi (drums, composities), Ann Eysermans (Champ d’Action - harp), Christian Mendoza (Ben Sluys trio - piano), Ananta Roosens (Oba Loba - viool)

‘De muziek beweegt traag, spaarzaam en meditatief, lijkt eropuit om een mentale staat van rust te bereiken. Dit is muziek van herhaling, gestage accumulatie, trage ontbinding en contemplatie. Schetsmatige compositie en beheerste improvisatie houden elkaar in evenwicht.’ (Guy Peters over Fnussjen)

Guy Peters over Fnussjen

WERF Records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie tournees/albums waarvoor ze de handen in elkaar slaan. Until the Darkness Fades van Chris Joris is er daar een van. 

Foto © Thomas Geueens

Foto © Shamr Ockraver Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.