Fake Label Night

Het kruim van de landelijke hiphop

Tickets

€ 14 Early Bird (?)
€ 20 VVK / € 8 student
€ 23 ADK / € 11 student
€ 4 Uitpas met kansentarief / EDC

 

Staanplaatsen

19:00 Deuren
20:00 Start


Voeg toe aan kalender Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Terug op algemeen verzoek: de Fake Label Night, waarop het Gentse label een staalkaart geeft van het talent dat zich in haar rangen bevindt. Ha krijgt het kruim van de landelijke hiphop op bezoek, klaar om te bewijzen dat het genre ook in deze contreien tot volle wasdom is gekomen. Maar liefst vier acts krijgt het publiek voorgeschoteld, iets wat we niet anders kunnen verwoorden als ‘Best wel een goede deal’.

Hoofdact van de avond is het Gentse vlaggenschip Uberdope, dat de gelegenheid aangrijpt om er hun nieuwe album voor te stellen. Een release die wel eens het kroonjuweel in hun oeuvre zou worden, als we de heren op hun woord mogen geloven. Wie deze geoliede machine in de afgelopen jaren aan het werk zag, omcirkelt deze datum nu al met de dikste stift die in de buurt ligt, want er zou wel eens geschiedenis kunnen geschreven worden met hoofdletter G.

Net zo Gents en voorbestemd om de kroon binnen een tijdje te veroveren: Alois & VLB. Een luisterbeurt van hun in 2021 verschenen EP Geloven is voldoende om te snappen waarom. Rijke producties, introspectieve teksten en melodieuze refreinen die dagenlang blijven hangen: het tweetal heeft klasse te over. Staar je vooral niet blind op de jonge leeftijd van Alois & VLB. De beide Gentenaars klinken als oude rotten in het vak die nooit iets anders deden in het leven.

De derde act die avond is olsan, afkomstig uit hetzelfde ecosysteem dat ons eerder al zegende met namen als NTREK en Brihang. Rapper D. Meeuws en producer SNS dropten afgelopen zomer hun debuutalbum ‘millimeter’, een plaat die schokgolven joeg tot ver buiten hun provincie. Over tijdloze producties maakt D. Meeuws de balans op van z’n ervaringen in zijn eerste dertig levensjaren. De pieken, de dalen en alles ertussenin, ongefilterd.

Last but not least op de affiche is Simon, bijna het vleesgeworden bewijs welke evolutie hiphop maakte in ons land. Groot geworden als rapper bij het Antwerpse collectief Roedel, maar sinds een paar jaar een steile tocht naar boven aan het nemen als indiepop-artiest. Met succes overigens. Zijn net verschenen debuutalbum ‘Zoveel Nog Te Doen’ beukte de poorten naar een groot publiek open, getuige de ontvangst van singles als ‘Al Lang Voorbij’ en ‘Parklaan’


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.