Fabrizio Cassol & Kari Ikonen / opening act: Melting Pot

Meesters in Arabische sferen

Voorbij
Ongenummerde zitplaatsen - club

19:00 Deuren
20:15 Melting Pot
21:15 Fabrizio Cassol & Kari Ikonen
22:30 Einde


Voeg toe aan je favorieten

Meesters in Arabische sferen

De Finse pianist Kari Ikonen koppelt het virtuoze aan een zoektocht naar melodieën en schoonheid, zonder daarom platgetreden paden te bewandelen. Extra bijzonder is zijn eigen ontwikkelde toestel 'de Maqiano', waarmee hij de toonhoogte van de snaren kan manipuleren. 

Hij bundelt zijn krachten in deze bijzondere samenwerking met de Belg Fabrizio Cassol - saxofonist bij Aka Moon en meester in het verwerken van andere culturen in zijn muziek. Twee briljante muzikanten die de grenzen van hun kunnen verleggen en altijd streven naar een sublieme weergave van emotie.

In deze steeds groeiende productie komen de twee heren voor het eerst samen en nemen ze zichzelf en hun luisteraars mee op een avontuurlijke reis naar het magische universum van de microtonaliteit.

Opening act: Melting Pot

Bij Melting Pot krijg je steeds een ontmoeting van fris talent op podium. De muzikanten ontmoeten elkaar en spelen samen met de energie van het moment. En spannend treffen dat altijd wel wat bijzonders oplevert. Deze keer op podium: 

  • baritonsaxofoniste Hanne De Backer
  • contrabassiste Beate Wiesinger
  • accordeonist Zbigniew Chojnacki
  • gitarist Emil Storlokken

Melting Pot is een samenwerking tussen vijf Europese podia: Victoria Scene (Oslo), Jazztopad (Wroclaw), Jazzfestival Berlin, Jazzfest Saalfelden en Ha Concerts. Ieder huis brengt een muzikant aan. 

Kari Ikonen is a deeply heartfelt pianist who is constantly searching for beauty. He finds it very often.

Jazz Journal


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.