EF / Insect Ark

Support: Turpentine Valley

Dunk!Festival in clubformaat

Tickets

€ 18,9 Early Bird zolang de voorraad strekt (?)
€ 27 VVK / € 14 student
€ 31 ADK / € 18 student
€ 5,4 Uitpas reductie + EDC

 

Staanplaatsen

19:15 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Dunk!Festival in clubformaat

Op het Dunk!Festival kan je terecht voor unieke performances uit de postrock, postmetal, drone, ambient, experimental en andere alternatieve zware gitaren. Verwacht voor deze clubavond dezelfde sfeer in een nog intiemere setting. 

EF 

Na hun ontstaan in 2003 in het Zweedse Gothenburg bouwde dit viertal een uitstekende reputatie op met hun door hardcore beïnvloede post-rock. Na meer dan 300 shows doorheen Europa en vijf platen toonde hun muziek gaandeweg een rijker en filmischer palet, melodieuzer dan voorheen en met meer harmonieën.

Na corona pakten ze uit met het bejubelde comeback album 'We Salute You, You and You!' voor het Duitse label Pelagic Records (Mono, the Ocean, PG. Lost, …). Live zijn ze die sterke, explosieve, energetische en cathartische live band, waardoor ze in de scene een heel bijzondere plaats innemen.

Insect Ark 

Onheilspellend, desolaat en zonder vrees - zo klinkt de muziek van het in Berlijn wonende Amerikaanse duo van Dana Schechter (ook lid van Swans) en Tim Wyskia (ook lid van Khanate). In mei '24 komt hun vierde plaat 'Raw blood singing' uit waarop Schechter voor het eerst in 10 jaar zingt. Haar stem klinkt daarop afwisselend rokerig, getormenteerd en engelachtig.

De echo's van haar grootste invloeden zijn wel gebleven: de liefde voor jaren 60 horror soundtracks, avant-doom metal, experimentele noise en klassieke muziek. Live breidt Insect Ark uit tot een trio (Lynn Wright op lapsteel en gitaar). Dit moet je gezien hebben. Dat blijkt ook uit de aandacht in cultmagazine The Wire en de aanwezigheid op festivals als Le Guess Who en Roadburn. 

Support: Turpentine Valley 

Het Belgische Turpentine Valley herleidt zijn post-metal tot de puurst mogelijke vorm: geen woorden, enkel een muur van geluid met loeiharde drums, gelaagde gitaren en een grollende bas. De muziek vertelt het verhaal log, intens, hard en meedogenloos.

Hoewel de leden al ruim een half leven samenspelen, is Turpentine Valley – opgericht in 2016 – toch een relatief jonge band. De release van debuutplaat ‘ETCH’ op Dunk!Records (2019) zette de band op de goede weg: drie nummers ervan zijn te horen in de soundtrack van het Netflix-gerechtsdrama 'De Twaalf'. Opvolger ‘ALDER’ verscheen in 2022, opnieuw bij Dunk!Records op vinyl en dit keer ook bij A Thousand Arms Records (US) en op tape via Ripcord Records (UK).
 

Een coproductie met Dunk!FestivalNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.