De Kortste Dansnacht met o.a. Compro Oro en YĪN YĪN

Choreomania tot de zon opkomt * met croissants aan het ontbijt

Tickets

21:30 Deuren
22:30 Spoken word Loeke Vanhoutteghem
22:40 Compro Oro 
00:00 Kuryakin & Lian V
01:30 Spoken word Loeke Vanhoutteghem
01:40 YĪN YĪN 
02:40 Kuryakin & Lian V
04:30 Magical mystic sunrise surprise
05:00 Ontbijt

Dit event vindt binnen plaats.


Facebook event Voeg toe aan je favorieten

Dit is een concert binnen de feestelijke reeks van 20 jaar Ha Concerts. Het hele seizoen brengen we verschillende artiesten en genres samen in nieuwe creaties en kijken we zowel nostalgisch terug als ver vooruit.

Choreomania tot de zon opkomt

De zomerzonnewende is in zicht en dat vieren we met De Kortste Dansnacht. Midzomer staat in onze contreien al eeuwenlang bekend als het Sint-Jansfeest. Niet toevallig de heilige naar wie ook de beruchte dansplaag of choreomania is vernoemd, die in de middeleeuwen in duizenden mensen tegelijk een onstilbare dansdrang aanwakkerde.

Duik van zonsondergang tot zonsopgang in de hedendaagse versie van deze choreomania, met de pan uit groovende concerten van Compro Oro en YĪN YĪN, stomende beats van dj's Kuryakin & Lian V, spoken word door Loeke Vanhoutteghem en sjamanistische surprise acts.

Wie halverwege de nacht een opfrisser nodig heeft, kan zich laven aan massages en heerlijke hapjes en drankjes. Wie door het dansen dan weer het existentiële noorden kwijtraakt, kan voor zielenheil en antwoorden op alle levensvragen terecht bij ons mystieke huis-orakel. En door de rookgordijnen van de nacht weven zich nog allerlei andere verrassingen. Verwacht je alleszins aan het niets minder dan het onverwachte! 

En als het uit de hand loopt, zijn er nog altijd pistolets en croissants aan het ontbijt.

Line-up

Compro Oro met Buy The Dip (2022)
 

Na imaginaire trips richting Havana, Mogadishu en Istanbul eerder, vond Compro Oro de sound en inspiratie voor hun vijfde album in alwéér andere hoeken van de aardbol. Dit keer kruiden synthesizers en elektronica hun typerende muzikale sound, bewoond door vibrafoonmelodieën, gitaarriffs, jazzfunkritmes, exotische percussie en dubby basklanken. 

Daarnaast zweven er doorheen deze plaat ook een pak neo-noir western vibes — denk aan creepy ontstemde piano’s, flamenco-achtige gitaren, ratelende snaredrums en dreigende whistles. Luister en het wordt alweer meteen duidelijk hoe Compro Oro een muzikale identiteit creëerde die z’n gelijke niet kent in België en vér daarbuiten.

Compro Oro
Wim Segers (vibrafoon, marimba, synths, vocals, composities), Bart Vervaeck (gitaar, lap- en pedalsteel), Matthias Debusschere (el. bas), Falk Schrauwen (percussie), Frederik Van den Berghe (drums)
 

YĪN YĪN met The Age Of Aquarius
 

YĪN YĪN's langspeler The Age Of Aquarius is een eenvoudige, directe oproep tot dansen. In deze band uit Maastricht vonden de leden elkaar in het organiseren en deejayen van DIY-feesten. Toen ze besloten om een cassettebandje te maken met verwijzingen naar Zuid- en Zuidoost-Aziatische muziek, was het hek pas echt van de dam.

‘The Age Of Aquarius has a patchwork aesthetic, pulling together loose strands
of music from across the globe and placing them in service of the dancefloor’ - Uncut


YĪN YĪN 
Kees Berkers (drums), Remy Scheren (bas), Robbert Verwijlen (toetsen), Erik Bandt (gitaar)
 

Dj's Kuryakin & Lian V


Overdag werkt Gentenaar Kuryakin als labelassistent bij het gerenommeerde jazzlabel Sdban Records en promoot hij artiesten als Black Flower, ECHT! en meer. 's Avonds is hij een van de residents van het muziekcollectief HUNA en een veelzijdige dj die altijd op zoek is naar spannende tunes. Lian V (voorheen bekend als Nicky B of via zijn techno alias Hersey) is de nieuwe alias van Nick Baeyens. 

De laatste jaren zag je hen in de Belgische muziekscene via samenwerkingen met en voor organisaties als Radio Ruit, Democrazy, Monterey en Theresia. Als er één ding is dat hen bindt - naast hun vriendschap - is het wel hun eeuwige liefde voor kwalitatieve muziek, vinyl en grooves. Hun psychedelische tunes leiden je doorheen de nacht! 

Special Acts

Loeke Vanhoutteghem (spoken word), Stefaan De Rycke (viool, act)

I.h.k.v. 20 jaar Handelsbeurs
Foto © Juliane Noll, Joris Jeursen, Daniel CohenNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.