De Beren Gieren + Julien Tassin Quartet

EJC Showcase

Gent jazzstad: Belgische jazz showcases en fringe in heel de stad

Tickets

€ 10 Basis

Voor de twee showcases van
De Beren Gieren
en Julien Tassin Quartet

 

Staanplaatsen

20:15 Deuren
21:00 De Beren Gieren
21:45 Julien Tassin Quartet
22:15 Einde

 

Elders in de stad:
20:00 schntzl - Wintercircus
--> tickets

 

Overzicht volledige publieke programma 
op DO 12, VR 13 en ZA 14 APR '24


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Jazzcongres met showcases voor publiek

Gent + jazz = MAGIC, dus vindt de European Jazz Conference plaats in Gent van 12 tot 15 september 2024! De belangrijkste jazzorganisaties van Europa komen kennismaken met onze fantastische Belgische jazzscene. VI.BE, JazzLab en Ha Concerts toveren voor deze tiende editie de stad Gent vier dagen lang om tot een jazzmekka.

Ervaar het buitengewone talent van artiesten die optreden van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 op verschillende locaties in de stad, gesteund door Sabam voor Cultuur en PlayRight. 

Naar het volledige publieke programma

Bij Ha Concerts

De Beren Gieren

Voor het postmoderne jazztrio De Beren Gieren blijven minimalisme en explosieve energie belangrijke ingrediënten die hun interactie bepalen. Het is misschien ook geen toeval dat dit trio gevestigd is in België, de bakermat van surrealisme en technomuziek. Het trio verenigt drie muzikanten die zeer actief zijn in de Europese muziekscene, maar het is binnen deze band dat hun veelzijdigheid vrijelijk vloeit. Hun muziek is gelaagd, geïmproviseerd en visionair, vol eigenzinnigheid en onvoorspelbare wendingen, altijd op zoek naar onbekend terrein om te verkennen.

Op zoek naar referenties? Wat dacht je van Visible Cloaks, Radiohead, Erik Satie en Jon Hassell? In maart 2024 brachten De Beren Gieren hun zevende volledige album What Eludes Us uit via Sdban Ultra, met meerdere viersterrenrecensies in heel de Benelux.

Bezetting: Fulco Ottervanger (piano, fx, synths), Lieven Van Pée (contrabas, el. bas), Simon Segers (drums, fx)

Julien Tassin Quartet

Soms hebben we grote dromen en verwachtingen, maar zorgt het leven voor onvoorziene wendingen. Dat is wat gitarist Julien Tassin onderzoekt op Great Expectations. Oorspronkelijk ging de Amerikaanse trompettist Ron Miles zijn trio vergezellen voor een concert in Bozar, maar helaas overleed Miles onverwacht. Ondanks dit enorme verlies ging Tassin door met het schrijven van muziek voor het project. Inmiddels werden ze vervoegd door de Amerikaanse trompettist Jason Palmer. Verwacht een fris en levendig geluid vol eindeloze creativiteit.

De tragische omstandigheden leidde tot een album waarvan de meeste stukken in verschillende delen gecomponeerd zijn, elk met een eigen stemming en sfeer. De verrassende wendingen in de muziek sluiten aan bij het overkoepelende thema, terwijl de filmische ondertoon behouden blijft. Het resultaat is een opwindende combinatie van blues, jazz en rock. Het album werd in november 2023 uitgebracht op W.E.R.F. & Igloo.

Live bezetting: Julien Tassin (gitaar) en zijn vertrouwde ritmesectie - Nicolas Thys (bas), Dré Pallemaerts (drums) - met de Amerikaans-Eritrese Hermon Mehari (trompet)

EJC Gent 2024 is een samenwerking tussen VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network. Met de steun van Creative Europe, Bijloke Muziekcentrum, Europe Jazz Network, Stad Gent, Vlaamse Gemeenschap, Lotto, Sabam for Culture, PlayRight, Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles Musiques, Museact, Belgium Booms, VIERNULVIER Gent, DEMOCRAZY, Gent Jazz & Omer.Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.