Chantal Acda & guests play 10 years Let Your Hands Be My Guide / support: RAMAN.

Warme terugblik met goede vrienden

Warme terugblik met goede vrienden


‘It will be you / to know where you are going / flowers to grow instantly.’
Zo zong Chantal Acda ruim tien jaar geleden in Parijs, rug aan rug met Nils Frahm, met twee op een pianokruk, elk op een klavier. Onder de pianopartijen liet Adam Wiltzie een gloed van orgel en strijkers weerklinken.

Dat moment was voor Chantal Acda een keerpunt. Het leidde tot de opname van haar eerste album onder eigen naam: Let Your Hands Be My Guide. Nu is het tijd om dit te vieren. Dat wil Chantal graag doen met mensen die het voorbije decennium belangrijk zijn geweest.

"Ik wil Let Your Hands Be My Guide terug doen leven, dansen, spreken en zingen. Als een open hand of, zoals tijdens dat wonderlijke concert met Frahm in Parijs: een bloem die niet uitbloeit. Samen en met jullie."

Chantal Acda & guests
Chantal Acda (zang, gitaar), Alan Gevaert (bas), Eric Thielemans (drums),
Gaetan Vandewoude (gitaar), Niels van Heertum (euphonium, keys)

Met Gregory Frateur (Dez Mona), Pieter Van Dessel (Marble Sounds), Frank Vander Linden (De Mens) en Patricia Vanneste

Support: RAMAN.

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman. De band presenteert zijn nieuwe album!

Hier een filmpje van het bewuste concert iets meer dan tien jaar terug, in het Café de la Danse in Parijs. Een herinnering aan wie er toen bij was, voor Chantal Acda een keerpunt.

“Mijn hart maakt nog altijd een flinke sprong wanneer ik eraan terugdenk. We hebben er meer dan alleen een album opgenomen. Voor mij was het een nieuwe start. Die dagen zijn bepalend geweest voor alles wat ik sindsdien heb mogen maken. Ik ben er onverminderd dankbaar om.” - Chantal over de opnames van Let Your Hands Be My Guide

Chantal Acda


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.