Celebrating Tiny Legs Tim: 'Sing My Title'

Friends and artists celebrating Tiny Legs Tim * tussen blues en americana

Uitverkocht
Staanplaatsen

19:15 Deuren
20:15 Concert
21:45 Einde


Ha Concerts is één van de Hartelijke Plekken van Enchanté. Dit concert maakt deel uit van hun cultuurprogramma Applaus!

uitgesteld ticket doneren of gebruiken?


Voeg toe aan je favorieten

Friends and artists celebrating Tiny Legs Tim * tussen blues en americana

‘‘There’s No Such Thing as a Coincidence.’ Dat schreef artistiek directeur van AB Kurt Overbergh tot tweemaal toe in de liner notes van Tiny Legs Tim zijn album Melodium Rag (2017). En dat is ook nu het geval. Exact een jaar na het onverwachte overlijden van de geliefde Gentse bluesmuzikant kondigen zijn familie en vrienden een postuum album aan en een eenmalig concert op 28 november - zijn verjaardag.

Het album Sing My Title geeft een overzicht van Tiny Legs Tim zijn hele carrière, enkele nieuwe nummers en onuitgegeven archiefmateriaal. Veel van die nummers zijn zijn persoonlijke favorieten. Daarbij is 'Death Bells Ringing' de eerste single, een nieuwe song die Tim zelf nog opnam in maart 2022, in de laatste sessie met de 'Call Us When It's Over' band. 

Voor de live set verzamelen zich muzikanten uit de tournees van 'Call Us When It’s Over’ en 'Elsewhere Bound’, met o.a. special guests Steven Troch, Guy Verlinde en Simon Raman, Bruno Deneckere en Missy Sippy All Stars. Meer tba.

"We kunnen niet in zijn ziel kijken, we weten niet hoe hij de draad precies zou hebben opgenomen als alles anders was gelopen, maar we kunnen wel doen wat hij zonder twijfel zelf zou hebben gedaan: een plaat maken. (...) nu willen we hem en zijn muziek de eer aandoen die ze verdienen." - Tim zijn familie

Bestel de plaat in pre-order

foto © Geert VincentNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.