Bram De Looze: 'Spotting Gateways' / Naïssam Jalal Quartet: 'Healing Rituals'

Nieuw album op solo piano + Gefluisterde kunst als ritueel

Voorbij
Genummerde zitplaatsen - theater

19:15 Deuren
20:15 Bram De Looze
21:30 Naïssam Jalal Quartet
22:30 Einde
 


Voeg toe aan je favorieten

Naïssam Jalal Quartet: 'Healing Rituals'

Om een weg te zien in een turbulente wereld laat de Franse fluitist en zangeres Naïssam Jalal zich graag inspireren door traditionele culturen en gebruiken. Met Healing Rituals brengt ze Egyptische, Marokkaanse en Amerikaanse tradities samen, gericht op collectieve genade. In kwartet presenteert ze een krachtig negende album.

Jalals gefluisterde kunst is een waar ritueel, waarbij ze zich laat inspireren door gebruiken om te kalmeren en te genezen. Hiervoor werd ze in 2019 nog bekroond op de Victoires du Jazz. Vanuit haar connectie met natuur zet ze die krachtige energie om in muziek. Goed voor gevoelens van rust, volheid en verwondering.

Naïssam Jalal Quartet
Naïssam Jalal (fluit, stem, nay, compositie), Clément Petit (cello), Claude Tchamitchian (contrabas), Zaza Desiderio (drums)

Bram De Looze: 'Spotting Gateways' (albumrelease)

Pianist Bram De Looze kenmerkt zich door buitengewone techniek, gelaagd melodisch inzicht en inmiddels een indrukkend palmares. Hij blijft zijn spel verrijken en verfijnen. Na gelauwerd werk met de New Yorkse meesterdrummer Eric McPherson en de impressionante Berlijnse bassist Felix Henkelhausen keert hij alleen terug naar het klavier.

Hij presenteert zijn vierde soloalbum, op 19 januari '24 uit op het Nederlandse label DOX Records.

Het hoofdingrediënt blijft zijn uitdaging om muziek in het moment zelf open te durven laten en verbonden te zijn met het potentieel dat dit biedt. De Looze graaft dieper in zijn spel van vrije improvisaties en eigen composities, waarbij hij regels verandert zonder daarbij in te boeten aan speelplezier en dynamiek.

lees meer
'Bow' ontstond uit een melodietje dat ik op een dag aan het neuriën was. Na verloop van tijd klonk het alsof het iets repetitiefs kon zijn, met tegelijkertijd een voorwaartse kracht. Het is een liedje opgedragen aan mijn wederhelft Cho, en verwijst naar hoe intens een traditionele Koreaanse huwelijksviering kan zijn.

Bram De Looze


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.