Boomtown: Michelle Gurevich

Voor fans van Charles Aznavour, Zeki Müren en Nikolai Slichenko

Tickets

€ 26 VVK
€ 29 ADK
€ 5,2 Uitpas met kansentarief / EDC

Staanplaatsen

21:30 Deuren
22:00 Concert


Voeg toe aan kalender Facebook event Voeg toe aan je favorieten

De Canadees-Russische Michelle Gurevich wou oorspronkelijk films maken. Na een decennium in die wereld te vertoeven, besloot ze haar talenten echter te verleggen naar muziek, en begon ze in haar slaapkamer liedjes te schrijven. Iets wat ze tot op vandaag nog steeds doet. Het verklaart hoe haar muziek zowel grandioos als bijzonder intiem klinkt. Single ‘Party Girl’ is er alvast eentje voor de eeuwigheid.

Haar sound is enorm beïnvloed door de platenkast van haar ouders, vol Sovjet- en Europese platen uit de jaren zeventig. Michelle vertaalt dat naar rokerige ballades vol scherpe, fatalistische teksten, met een melodramatische flair die heel natuurlijk aanvoelt voor fans van Charles Aznavour, Zeki Müren en Nikolai Slichenko.

Met regelmatig uitverkochte shows in steden over de hele wereld mag het dan ook geen verrassing zijn dat Gurevich zowel in Oost-Europa als in de Berlijnse queer scene een enorme schare fans heeft verzameld. Maar haar tragikomische, melodische en sentimentele sound in de schaduw van de glamour is iets wat het regionale overstijgt.

Een organisatie van Democrazy i.s.m. Ha ConcertsNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.