Boomtown: John Cooper Clarke

Britse punkdichter en levende legende

Tickets

€ 25 VVK 
€ 27 ADK


18:30 Deuren
19:00 John Cooper Clarke


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Britse punkdichter en levende legende

Kate Moss liet zich ooit ontvallen dat "John Cooper Clarke gebruikt woorden zoals Chuck Barry Chuck Berry gitaarriffs gebruikt". We hoorden zijn gedicht "I Wanna Be Yours" op Arctic Monkey's album 'AM'. Zijn optredens kregen bijklank van supersterren als Joy Division, New Order en Duran Duran. Hij gaf gastoptredens tijdens concerten van Sex Pistols, Buzzcocks en The Clash, ... 

Om maar te zeggen: de Britse punkdichter is een levende legende. Hij maakte naam in de jaren 70 met zijn unieke poëzie en charismatische voordrachten. In zijn geboorteplaats Salford en Manchester werd hij al snel één van de meest productieve figuren in de punk. Zijn werk werd gretig opgepikt en op muziek gezet door de legendarische producer Martin Hannett en een verzameling Mancuniaanse iconen als Buzzcocks' Peter Shelley en The Durutti Column's Vini Reilly. Belangrijke nummers als 'Beasley St.' en 'Evidently Chickentown' uit zijn witalbum 'Snap, Crackle and Bop' zorgden ervoor dat John één van de belangrijkste artiesten van het punktijdperk werd.

In 2024 viert Clarke zijn 75ste verjaardag met een tournee, mét een halte in Gent! Een unieke kans om een van 's werelds belangrijkste en meest onderhoudende spoken word artiesten op zijn gedurfde en briljante best te zien.

Een organisatie van DemocrazyNieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.