Duurzaam over eten en drinken
Voeding gaat over veel meer dan wat er op je bord ligt. Daarom staat Boomtowns jaarlijkse inspiratiedag rond duurzaamheid dit jaar volledig in het teken van eten en drinken. Samen ontdekken we de impact van wat we consumeren op onze maatschappij, nu én in de toekomst.
Later trekken we het festival op voor een rondleiding met partners en gastsprekers, gevolgd door een netwerkreceptie. Een dag vol smaak, ideeën en inspiratie.
Ons panel voor de talks bestaat uit de volgende inspirerende figuren
- Janne Jooris (zij/haar) is freelance audiomaker en presentator. Niet achter de microfoon? Dan staat ze op straat met een protestbord. Zij gidst ons als moderator door de gesprekken.
- Yves Kerckhoffs is chef van Gentse toprestaurant Rizoom. In zijn Japans geïnspireerde restaurant gaat hij aan de slag met eeuwenoude conserveringsmiddelen en kiezen ze heel bewust voor een intieme setting met maximum 22 gasten.
- Filip Nicasi van Horeca Partners is al meer dan 20 jaar onafhankelijke adviseur voor de horeca-, vrijetijds- en toerismesector. Ze doen regelmatig marktonderzoek, begeleiden professionelen, geven trainingen,… Filip heeft dus een goed zicht op tendensen en uitdagingen voor de sector.
- Lore Snauwaert & Stef Moens organiseren tijdens de Gentse Feesten in het Graffitistraatjein Gift Shop, een pop-up restaurant waar het gesprek centraal op het menu staat. Van eetbare kunst tot een dystopisch diner. In Everything Has To Go brengen ze kunst op smaak tot een prikkelende dialoog over verspilling, herkomst en eerlijke voeding.
- Maxime Willems van Foodlab Proef, een food agency die als R&D- en innovatiepartner de producten van morgen co-creeert met voedingsbedrijven - van idee tot productie.
- Jeroen Vereecke van Robi heeft een verleden (en nog een beetje heden) in de muziek als mede-oprichter van Boomtown en managementskantoor Rockoco. Tegenwoordig verkoopt hij met Robi het duurzaamste en allerlekkerste water ter wereld.
Powered by Nationale Loterij, KU Leuven en vdk bank.