Boomtown: 'Food for Thought'

Inspiratiedag rond duurzaamheid

Panel & talks + (h)eerlijke lunch

Gratis mits reserveren

Deze activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Tussen de gesprekken en de rondleiding serveert chef Arno De Mol van restaurant Lokaal een culinaire zero waste-maaltijd van lokale ingrediënten. Voor 15 euro krijg je niet alleen een heerlijke lunch, maar ook een verrassende foodiebag vol duurzame lekkernijen mee naar huis. (Een spotprijs, al zeggen we het zelf!)


13:00 Deuren
13:30 Start Keynote
14:00 Start Inspiratiesessie
15:15 Dinner by Lokaal (€15, op voorhand te reserveren) + netwerkreceptie
16:15 Rondleiding op Boomtown
17:00 Start festivaldag


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Duurzaam over eten en drinken

Voeding gaat over veel meer dan wat er op je bord ligt. Daarom staat Boomtowns jaarlijkse inspiratiedag rond duurzaamheid dit jaar volledig in het teken van eten en drinken. Samen ontdekken we de impact van wat we consumeren op onze maatschappij, nu én in de toekomst.

Later trekken we het festival op voor een rondleiding met partners en gastsprekers, gevolgd door een netwerkreceptie. Een dag vol smaak, ideeën en inspiratie. 

Ons panel voor de talks bestaat uit de volgende inspirerende figuren

  • Janne Jooris (zij/haar) is freelance audiomaker en presentator. Niet achter de microfoon? Dan staat ze op straat met een protestbord. Zij gidst ons als moderator door de gesprekken.
  • Yves Kerckhoffs is chef van Gentse toprestaurant Rizoom. In zijn Japans geïnspireerde restaurant gaat hij aan de slag met eeuwenoude conserveringsmiddelen en kiezen ze heel bewust voor een intieme setting met maximum 22 gasten.
  • Filip Nicasi van Horeca Partners is al meer dan 20 jaar onafhankelijke adviseur voor de horeca-, vrijetijds- en toerismesector. Ze doen regelmatig marktonderzoek, begeleiden professionelen, geven trainingen,… Filip heeft dus een goed zicht op tendensen en uitdagingen voor de sector. 
  • Lore Snauwaert & Stef Moens organiseren tijdens de Gentse Feesten in het Graffitistraatjein Gift Shop, een pop-up restaurant waar het gesprek centraal op het menu staat. Van eetbare kunst tot een dystopisch diner. In Everything Has To Go brengen ze kunst op smaak tot een prikkelende dialoog over verspilling, herkomst en eerlijke voeding.
  • Maxime Willems van Foodlab Proef, een food agency die als R&D- en innovatiepartner de producten van morgen co-creeert met voedingsbedrijven - van idee tot productie. 
  • Jeroen Vereecke van Robi heeft een verleden (en nog een beetje heden) in de muziek als mede-oprichter van Boomtown en managementskantoor Rockoco. Tegenwoordig verkoopt hij met Robi het duurzaamste en allerlekkerste water ter wereld.

Powered by Nationale Loterij, KU Leuven en vdk bank.


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.