Ben LaMar Gay

Hippe jazz uit Chicago

Hippe jazz uit Chicago

Cornettist Ben LaMar Gay is als een menselijke caleidoscoop. Als multi-instrumentalist en zanger knalt hij los door muzikale hokjes en is hij niet vies van sociaal engagement. Daarmee plaatst hij zich middenin de Chicago jazz renaissance.

Ook zijn tweede album Open Arms to Open Us bracht hij uit op het boeiende jazzlabel International Anthem, waar andere parels als Angel Bat Dawid, Jaimie Branch, Makaya McCraven en Alabaster dePlume hun plaats vinden.

Op zijn plaat hoor je invloeden van jazz tot R&B en hip-hop en zoekt hij een antwoord op wat hij kan achterlaten voor "de jonge mensen in zijn leven", als het aankomt op “het afbrokkelen van maatschappelijke façades". Hij vindt het antwoord in ritme, "het enige authentieke dat grote afstanden aflegt en alles overleeft."

Ben LaMar Gay 
Ben LaMar Gay (cornet, vocals), Will Faber (gitaar), Matthew Davis (keys, sousafoon), Tommaso Moretti (drums)
 

Sounds simultaneously like … Bitches Brew, hip-hop, New York experimental math rockers Battles, Kid A, raga, samba, free jazz, D’Angelo, and the chipmunk-ed vocals employed by rave producers.

Pitchfork

"LaMar Gay werkte samen met Makaya McCraven en was een hoeksteen bij Fly or Die van Jamie Branch. Het is een echte verhalenverteller, zowel op cornet als met spoken word."

Onze programmator jazz


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.