Ansatz der Maschine: 'Tunguska'

Nieuwe plaat en afscheidsconcert

Early bird

€ 21 VVK
€ 25 ADK 
€ 4.2 Uitpas met kansentarief / EDC

 

Genummerde zitplaatsen - theater

19:00 Deuren
20:15 Concert


Voeg toe aan kalender Voeg toe aan je favorieten

Dit laatste concert van de laatste tournee wordt een extra groot feest, waar later nog extra muzikale vrienden voor worden uitgenodigd. Line-up tba.  

Afscheid met vrienden

In 1908 vond aan de oevers van de Siberische Rivier “Tunguska” de grootste explosie ooit gemeten plaats. Tachtig miljoen bomen werden vernield over een gebied van 2150 km2, maar de inslagkrater werd nooit gevonden. Het blijft dan ook een mysterie wat er precies gebeurde.

Deze beklijvende gebeurtenis inspireerde Ansatz der Maschine om een album te schrijven over hoe tijd en ruimte tegelijk een gigantische, maar ook slechts een heel relatieve impact kunnen hebben. Een album dat ook focust op het instabiele moment van het vallen zelf, het intense moment waarop je volledig overgeleverd bent aan de kracht van de natuur en je jouw lot niet zelf in handen hebt.

Afscheid na 20 jaar - laatste concert


Na 20 jaar en heel wat onvergetelijke club/festivalshows en tours eindigt Ansatz hun warme verhaal in schoonheid. Op de plaat staan naast een hoop nieuwe songs ook herwerkingen van oude iconische songs waarvan enkele uitgroeiden tot “Duyster” classics.

Op hun kenmerkende manier creëren ze een bevreemdende en zachte feeërieke wereld waarbij field recordings en samples samensmelten met klassieke instrumenten in een harmonische chaos - zoals hoe het er in de natuur of in het leven ook aan toe gaat. 

foto © Ward Dhoore
Een organisatie van Ha Concerts en Democrazy.Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.