Ambrose Akinmusire ft. Bill Frisell & Gregory Hutchinson / support: Shahzad Ismaily x Indrė Jurgelevičiūtė

All-star trio tussen jazz, kamermuziek en hiphop

Uitverkocht

19:15 Deuren
20:15 Shahzad Ismaily x Indrė Jurgelevičiūtė
21:15 Ambrose Akinmusire ft. Bill Frisell & Gregory Hutchinson
22:30 Einde

 


Voeg toe aan je favorieten

All-star trio tussen jazz, kamermuziek en hiphop

Als trompettist Ambrose Akinmusire een band samenstelt, is het altijd raak. Zijn nieuwe all-star ensemble bestaat uit gitarist Bill Frisell en de groovende New Orleans-drummer Herlin Riley. Ze presenteren muziek die de naam Owl Song kreeg.

De leden van dit sprankelende project bewegen zich doorgaans in verschillende kringen. Maar dat kan Akinmusire niets schelen. Hij creëert zijn eigen klankcirkels. Altijd reikend naar een nieuwe horizon, bouwend aan een organische visie die kan putten uit straight-ahead jazz, de avant-garde, klassieke kamermuziek of hiphop.

Akinmusire werkte in de loop der jaren samen met o.a. rapper Kendrick Lamar (op To Pimp a Butterfly), maar eveneens San Francisco Symphony violiste Helen Kim. Het geluid van zijn trompet is ‘ongrijpbaar... robijnrood en urgent,’ aldus The New York Times. ‘Meer dan bijna elke andere hedendaagse improvisator heeft Akinmusire een manier van componeren uitgevonden die losstaat van de meest kleverige conventies van de jazz.’

Ambrose Akinmusire ft. Bill Frisell & Herlin Riley: ‘Owl Song’
Ambrose Akinmusire (trompet), Bill Frisell (gitaar), Gregory Hutchinson (drums)
--> wegens persoonlijke redenen wordt Herlin Riley vervangen door Gregory Hutchinson

support: Shahzad Ismaily x Indrė Jurgelevičiūtė

Als support een ware buitenkans. De buitengewone bassist Shahzad Ismaily is in het land en wil de avond graag bij muzikale soortgenoten spenderen. Je kent hem van o.a. Marc Ribot's Ceramic Dog en samenwerkingen met een ontelbaar aantal indrukwekkende muzikanten, gaande van John Zorn, Tom Waits, Yoko Ono en Lou Reed tot Bonnie 'Prince' Billy, Sam Amidon en Arooj Aftab.

Hij vormt een duo met de Litouwse zangeres en kanklės-speelster Indrė Jurgelevičiūtė, die we bij Ha Concerts kennen van de band Merope en haar haast transcendente klanktapijten en uitgepuurde gezangen. Dit kan alleen maar moois opleveren.


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.